Gideon de Haan

Gezinstherapeut & mediator

Voor de relatie & het gezin dat je jezelf wenst

Samengesteld gezin

Van een samengesteld gezin een eenheid maken, dat is het verlangen van alle ouders. Er zijn valkuilen die je kunt vermijden.

Samen ouders blijven

Na je scheiding blijf je samen de ouders van jullie kinderen. Een nieuwe relatie die aandacht en tijd nodig heeft.

Een praktisch ouderschapsplan dat écht werkt

Een goed ouderschapsplan, dat gun je eigenlijk ieder gezin; weten vanuit welke je waarden en normen je wilt opvoeden. Een basis voor de toekomst.

Een nieuwe relatie na je scheiding

Verliefd, Verloofd en misschien zelfs nog wel een keer Getrouwd. Hoe voorkom je dat je nog een keer in de valkuilen uit het verleden trapt?

Coaching 12+

Ruzie’s met ouders, niet weten welk vakkenpakket of vervolgstudie, motivatie-gedoe. Soms is het allemaal wat veel, in een korte tijd. Voor ouders maar ook voor de puber zelf.

Mediation

Ik geef een helder antwoord door objectief naar jullie verschillen én vragen te kijken.

Welkom in de praktijk

Je bent van harte welkom in de praktijk in Den Helder; dat kan overdag maar ook in de avonduren, mocht dit voor jou of jullie praktischer zijn.

De praktijk is gevestigd aan de Reigerstraat. Parkeren is altijd mogelijk én gratis.

Je maakt makkelijk in de online agenda een afspraak op een moment waarop het voor jou het beste uitkomt. En over online gesproken: is Den Helder te ver weg? Dan boek je een Skype consult: altijd dichtbij. 

Of ga je voor de ‘bootcamp’?

Vanaf september 2020 is het zo ver: de mogelijkheid om twee of meer dagen bij ons te logeren en voor de gesprekken aan te schuiven aan onze keukentafel. Je hebt per dag één gesprek met Gideon & Marina en je logeert (gratis) in ons tiny logeerhuisje. Geniet van de duinen en het strand op loopafstand. Je kiest er zelf voor of je ’thuis’ kookt of lekker uit eten gaat.

Wat kan ik voor je betekenen?

Gezinnen waar het even 'niet vanzelf gaat'; omdat je als ouders de samenwerking als opvoeders na een scheiding weer opnieuw moet ontdekken, omdat je met je Grote Nieuwe Liefde een samengesteld gezin probeert op te bouwen wat niet meteen makkelijk verloopt, omdat je een praktisch en werkbaar Ouderschapsplan wilt maken...

Voorkom de valkuilen van een samengesteld gezin

Een nieuwe liefde ontmoeten waarmee je verder wilt leven, het is geweldig. Hoe je jullie relatie én de (wederzijdse) kinderen hier een plek in gaat geven is een volgende én belangrijke vraag. Een derde van de samengestelde gezinnen sneuvelt binnen vijf jaar. En dat is te voorkomen!

In vier tot zes gesprekken nemen we de stappen door die ieder samengesteld gezin emotioneel doorloopt. 

Samen vader en moeder zijn na de scheiding

Het leven van de kinderen heeft compleet op z'n kop gestaan; de veilige basis van twee ouders is weggevallen en ze zijn op zoek naar vaste grond onder hun voeten.

Hoe stel je de kinderen écht centraal bij het bieden van veiligheid? 

'Ouderschap met een Plan' is de methodiek die ik ontwikkel heb om jullie samen, stap voor stap, de opvoeding van de kinderen vorm te laten geven. 

Een nieuwe relatie

Je hebt je wonden gelikt, uitgehuild en bent inmiddels weer toe aan een nieuwe relatie. Zo af en toe merk je wel dat het oude zeer stiekem én venijnig om de hoek komt kijken. Hoe ga je daar mee om? Voor relatietherapie is het misschien te vroeg, samen leren over nieuwe liefde is precies op tijd!

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan moet het opvoeden van de kinderen makkelijker maken, niet nóg ingewikkelder dan het opvoeden van kinderen al is.

Een ouderschapsplan wat wij gaan maken biedt ouders perspectief, opvoeddoelen en is gericht op de toekomst van de kinderen én ouders.

Eigenlijk gun je ieder kind een ouderschapsplan; ook als er geen scheiding speelt.

1 op 1 Coaching

Er zijn van die momenten dat je het als ouders even niet meer weet. Gedrag van je puber verandert, schoolprestaties gaan hollend achteruit en er worden keuzes gemaakt die je ernstig doen twijfelen. Samen praten wordt al snel tegen elkaar schreeuwen. Tijdens een coachingstraject leer je zelf, leert jouw puber. Jullie leren eigenlijk samen.

Aanschuiven aan jullie avonddis als dat handig is: Als het handig of nodig is kom ik bij jullie thuis, eet ik mee en krijg ik zo zicht op de gesprekken en hoe jullie met elkaar omgaan binnen jullie gezin. De avondmaaltijd is vaak een kruispunt in de dag waar iedereen elkaar tegenkomt en spreekt. Met de 'ontdekkingen en tips' kunnen jullie direct aan de slag.

Coachingsgesprekken kunnen plaatsvinden in de praktijk in Den Helder of Online, als dat handiger is. Het eerste (kennismaking)gesprek is bij voorkeur in de praktijk; elkaar één keer 'face to face' ontmoeten is voor ons beiden prettig.

Over Gideon de Haan

Ouders en kinderen worstelen tijdens maar ook na scheiding met vele onzekerheden en vragen over hoe het verder gaat met henzelf, hun ontwikkeling en hun loopbaan.

Gezinstherapeut en mediator Gideon begeleid ouders en kinderen, maar ook omstanders (zorgprofessionals, werkgevers, docenten) bij die onzekerheden en vragen rond (v)echtscheiding, loopbaan en gedrag binnen (samengestelde) gezinnen en helpt zaken in goede banen te leiden.

Voor ouders van samengestelde gezinnen schreef hij samen met Violet Falkenburg het boek Stiefsucces, survivalgids voor stiefouders.

“Natuurlijk ben ik volwassen en heb ik mijn eigen gezin. Maar er was te veel oud zeer om niet aan te pakken.

Gideon is op een avond aangeschoven aan de maaltijd waar ook mijn ouders voor waren uitgenodigd. Wat ik in gesprekken met mijn ouders nooit heb kunnen verwoorden, heb ik deze avond wél kunnen zeggen. Het begrip voor vooral mijn vader is gegroeid.

Het is één van de meest bijzondere avonden geworden voor ons allemaal. En daarmee ook heel dierbaar.”

Sophie (41),

dochter met vragen over haar opvoeding

Dit vertellen clienten

“Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.”
Angelique,

gescheiden & moeder

“Vreselijk leek het ons, om als gezin bij een therapeut ‘op het matje’ te moeten komen. Gideon werkt heel anders. Hij is gewoon elke keer bij ons in de huiskamer komen zitten. Dat geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren.”
Henri,

vader met twee lastige pubers

“Ik was steeds heel erg zenuwachtig voor mijn proefwerken. Ik heb geleerd hoe ik hier mee om kan gaan.”
Maarten,

havo 2 leerling

Vragen?

Twijfel niet en neem snel contact op!