Gideon de Haan relatietherapie en relatiecoaching

Wat kan ik voor je betekenen?

Gideon’s professionele ontwikkeling heeft  fysiotherapie als basis. Voor hem was de combinatie ‘lijf en geest’ snel duidelijk; lichamelijke klachten zijn vaak aan verdriet, boosheid, zorgen of stress te koppelen.

Vanuit die ontdekking heeft Gideon zich verder ontwikkeld en vinden clienten met angst- en/of paniekklachten de weg naar de praktijk. De leeftijd van clienten is verschillend: van 10 tot 90 jaar.

Als gezinstherapeut en mediator heeft  Gideon inmiddels honderden ouders en kinderen, maar ook omstanders (zorgprofessionals, werkgevers, docenten) begeleid bij vragen rond (v)echtscheiding, loopbaan en gedrag binnen (samengestelde) gezinnen en helpt zaken in goede banen te leiden.

De praktijk wordt ook gevonden door de groep ‘gescheiden ouders’. Tijdens, voor en ná de scheiding. Een praktisch en meegroeiend ouderschapsplan is één van zijn specialiteiten.

Voor ouders van samengestelde gezinnen schreef hij samen met Violet Falkenburg het boek Stiefsucces, survivalgids voor stiefouders.

In 2019 gooien Marina en Gideon ‘het roer om’; ze besluiten om een Tiny House te bouwen om meer tijd voor elkaar en meer tijd voor clienten te hebben. Deelnemers aan de Relatiebootcamp logeren naast het Tiny House dat Marina en Gideon (ook) in 2021 bouwen. De keukentafelgesprekken vinden hier plaats.

Het jaar 2021 start voor Gideon met de diagnose borstkanker bij zijn vrouw Marina. Geen makkelijk jaar, stelt hij achteraf. ‘Maar wel een jaar dat ons zeer dierbaar is geworden.’ In het voorjaar van 2022 sluit Marina de behandelingen met goed gevolg af. 

De ervaringen uit deze periode worden al snel ingezet in de praktijk. Inmiddels hebben tientallen stellen die te maken hebben met chronische ziekte van een partner en/of kind de weg naar de praktijk gevonden.

Relaties en de liefde

Elkaar weer gaan begrijpen en daardoor ook beter communiceren; dat is de start. Daarna kijken we met elkaar verder...

Lees hier verder >>

Opvoeden & Opgroeien

Je krijgt er zoveel voor terug, zeggen ze... Maar soms zie jij door de bomen het bos niet meer.

Lees hier verder >>

Samen ouders na de scheiding

Ook na jullie scheiding blijven jullie samen de ouders van jullie kinderen.

Lees hier verder >>

Samengesteld gezin

Jullie willen verder met elkaar. Nu de kinderen nog...

Lees verder >>

In de media

Stiefsucces survivalgids voor gescheiden ouders en samengestelde gezinnen

Maak zelf je afspraak

Je kunt snel zelf je eigen afspraak maken in onze agenda. Dat geldt voor alle afspraken: online en bij ons aan de keukentafel.