Voor de relatie en het gezin dat je jezelf wenst!

Gideon de Haan

Relatie

Samen ouders blijven

Samengesteld gezin

Online cursussen

Wat kan ik voor je betekenen?

Gideon’s professionele ontwikkeling heeft  fysiotherapie als basis. Voor hem was de combinatie ‘lijf en geest’ snel duidelijk; lichamelijke klachten zijn vaak aan verdriet, boosheid, zorgen of stress te koppelen.

Vanuit die ontdekking heeft Gideon zich verder ontwikkeld en vinden clienten met angst- en/of paniekklachten de weg naar de praktijk. De leeftijd van clienten is verschillend: van 10 tot 90 jaar.

Als gezinstherapeut en mediator heeft  Gideon inmiddels honderden ouders en kinderen, maar ook omstanders (zorgprofessionals, werkgevers, docenten) begeleid bij vragen rond (v)echtscheiding, loopbaan en gedrag binnen (samengestelde) gezinnen en helpt zaken in goede banen te leiden.

De praktijk wordt ook gevonden door de groep ‘gescheiden ouders’. Tijdens, voor en ná de scheiding. Een praktisch en meegroeiend ouderschapsplan is één van zijn specialiteiten.

Voor ouders van samengestelde gezinnen schreef hij samen met Violet Falkenburg het boek Stiefsucces, survivalgids voor stiefouders.

In 2019 gooien Marina en Gideon ‘het roer om’; ze besluiten om een Tiny House te bouwen om meer tijd voor elkaar en meer tijd voor clienten te hebben. Deelnemers aan de Relatiebootcamp logeren naast het Tiny House dat Marina en Gideon (ook) in 2021 bouwen. De keukentafelgesprekken vinden hier plaats.

Het jaar 2021 start voor Gideon met de diagnose borstkanker bij zijn vrouw Marina. Geen makkelijk jaar, stelt hij achteraf. ‘Maar wel een jaar dat ons zeer dierbaar is geworden.’ In het voorjaar van 2022 sluit Marina de behandelingen met goed gevolg af. 

De ervaringen uit deze periode worden door haar en man/collega Gideon de Haan al snel ingezet in de praktijk. Inmiddels hebben tientallen stellen die te maken hebben met chronische ziekte van een partner en/of kind de weg naar de praktijk gevonden.

“Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.”

Angelique

gescheiden & moeder

“Vreselijk leek het ons, om als gezin bij een therapeut ‘op het matje’ te moeten komen. Gideon werkt heel anders. Hij is gewoon elke keer bij ons in de huiskamer komen zitten. Dat geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren.”

Henri

vader, van twee lastige pubers

“Natuurlijk ben ik volwassen en heb ik mijn eigen gezin. Maar er was te veel oud zeer om niet aan te pakken.

Gideon is op een avond aangeschoven aan de maaltijd waar ook mijn ouders voor waren uitgenodigd. Wat ik in gesprekken met mijn ouders nooit heb kunnen verwoorden, heb ik deze avond wél kunnen zeggen. Het begrip voor vooral mijn vader is gegroeid.

Het is één van de meest bijzondere avonden geworden voor ons allemaal. En daarmee ook heel dierbaar.”

Sophie (41)

dochter, met vragen over haar opvoeding

In de media

Over ons Tiny House

Neem contact op

Contact met gideon

06 54 726 746

Contact met marina

06 250 052 23

Adres keukentafel

Markpad 3 | Den Helder

Adres praktijk

Reigerstraat 45 | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Je wilt contact...
Een mailtje sturen is de snelste manier om contact te krijgen!
Inschrijven
Uitschrijven